Ja vēlaties noskatīties videoierakstu, jums ir jāpiekrīt Youtube sīkdatņu izmantošanai.
Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām
Mazāk gaļas, vairāk dārzeņu! Un, ja pēc šāda principa pagatavotu lazanju? Mazāk tauku, vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu.. turklāt neizsakāmi garda!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
Solis 1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Notīra sīpolu un ķiploku, sasmalcina. Sīpolu un ķiploku apcep eļļā. Pievieno gaļu, apcep dažas minūtes. Pievieno lēcas. Sajauc, pēc tam pievieno tomātu pastu.
Solis 2
Liellopu gaļas un tomātu mērci kopā ar lēcām vāra 6–7 minūtes. Tikmēr pagatavo balto mērci. Bļodā sajauc rikotu, saldo krējumu, sāli un piparus.
Solis 3
Ar sviestu ieziež cepamo trauku, tajā liek 2 lazanjas plāksnes. Virsū liek liellopu gaļas, lēcu un tomātu mērci. Liek lazanjas plāksni, pārlej ar balto mērci.
Solis 4
Šādi veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
Solis 5
Cep 30 minūtes, līdz lazanja kļūst zeltaina. Pasniedz karstu ar iecienītajiem zaļajiem salātiem.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts▶
Turku zirņi indiešu gaumē
Spageti ar boloņas mērci no lēcām
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļ...
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem,...