Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām

Mazāk gaļas, vairāk dārzeņu! Un, ja pēc šāda principa pagatavotu lazanju? Mazāk tauku, vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu.. turklāt neizsakāmi garda!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas

300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu

600 ml tomātu pastas

1 sarkanais vai baltais sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 lauru lapa

2 iepakojumi rikotas, pa 250 g

200 ml saldā krējuma

2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)

100 g rīvēta siera

1 gabaliņš sviesta

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: zaļie salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas

300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu

600 ml tomātu pastas

1 sarkanais vai baltais sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 lauru lapa

2 iepakojumi rikotas, pa 250 g

200 ml saldā krējuma

2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)

100 g rīvēta siera

1 gabaliņš sviesta

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: zaļie salāti
  1. Solis 1
    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Notīra sīpolu un ķiploku, sasmalcina. Sīpolu un ķiploku apcep eļļā. Pievieno gaļu, apcep dažas minūtes. Pievieno lēcas. Sajauc, pēc tam pievieno tomātu pastu.
  2. Solis 2
    Liellopu gaļas un tomātu mērci kopā ar lēcām vāra 6–7 minūtes. Tikmēr pagatavo balto mērci. Bļodā sajauc rikotu, saldo krējumu, sāli un piparus.
  3. Solis 3
    Ar sviestu ieziež cepamo trauku, tajā liek 2 lazanjas plāksnes. Virsū liek liellopu gaļas, lēcu un tomātu mērci. Liek lazanjas plāksni, pārlej ar balto mērci.
  4. Solis 4
    Šādi veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
  5. Solis 5
    Cep 30 minūtes, līdz lazanja kļūst zeltaina. Pasniedz karstu ar iecienītajiem zaļajiem salātiem.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Turku zirņi indiešu gaumē

  • Spageti ar boloņas mērci no lēcām

  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.