Puravu un šķiņķa pīrāgs

Viegla
4 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
3 olas

250g biezpiena

200ml piena

180g miltu

600g puravu

120g šķiņķa strēmelēs

Sviests
Sastāvdaļas 4 porcijām
3 olas

250g biezpiena

200ml piena

180g miltu

600g puravu

120g šķiņķa strēmelēs

Sviests
  1. Solis 1
    Puravus tvaicē, pēc tam sagriež šķēlītēs.
  2. Solis 2
    Olas sajauc ar biezpienu, pienu un miltiem, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno puravus un šķiņķi.
  3. Solis 3
    Cepamo formu ieziež ar sviestu, tajā lej pagatavoto masu un cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 30 minūtes.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Turku zirņi indiešu gaumē

  • Spageti ar boloņas mērci no lēcām

  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.