1. >Receptes
  2. >Rīsu salāti

Rīsu salāti

Viegli pagatavojama un neprātīgi garda recepte! Bonduelle prot pārsteigt!
Viegla
2 cilvēkiem
20 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
1/2 skārdenes Bonduelle sarkano pupiņu

100 g rīsu

Sāls un pipari

150 g vistas krūtiņas

Karija garšvielas

2 ēd. k. eļļas cepšanai

2 tomāti

1 gurķis

MĒRCEI:

1 ķiploka daiviņa

150 g dabīgā jogurta

50 g majonēzes

Citronu sula

Sāls un pipari
Sastāvdaļas 2 porcijām
1/2 skārdenes Bonduelle sarkano pupiņu

100 g rīsu

Sāls un pipari

150 g vistas krūtiņas

Karija garšvielas

2 ēd. k. eļļas cepšanai

2 tomāti

1 gurķis

MĒRCEI:

1 ķiploka daiviņa

150 g dabīgā jogurta

50 g majonēzes

Citronu sula

Sāls un pipari

Recepte pagatavota ar

Sarkanās pupiņas
  1. Solis 1
    Novāriet rīsus.
  2. Solis 2
    Vistas krūtiņu sagrieziet kubiņos, pieberiet sāli, piparus un karija garšvielas. Izcepiet to.
  3. Solis 3
    Tomātus un gurķus sagrieziet kubiņos.
  4. Solis 4
    Sarkanās pupiņas nosusiniet. Visas sastāvdaļas samaisiet.
  5. Solis 5
    Pagatavojiet mērci. Sasmalciniet ķiploka daiviņu un samaisiet to ar mērces sastāvdaļām. Pievienojiet salātiem.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Īsta „Bruschetta“

    Kulinārie ceļojumi ar Bonduelle piedāvā Jums doties uz Itāliju. Uzkoda itāliešu gaumē, kas pārsteigs ikvienu.

  • Čili sautējums “Tradicionālais”

    Reizēm vienkārši negribas stāvēt pie plīts. Viegli pagatavojamām un ātrām vakariņām vai pusdienām izmēģini tradicionālo čili sautējumu ar Bonduelle pupiņām čili mērcē. Gatavošanas laiks tikai 20 minūtes.

  • Itāļu salāti

    Itālijas garša kopā ar Bonduelle! Ar mocarellas sieru un dārzeņu daudzveidību jutīsies tā, it kā pusdienotu Itālijā.

Rīsu salāti: iespējamās variācijas

Lūk, dažas variācijas, kuras varat izmēģināt, ja vēlaties baudīt nedaudz atšķirīgas garšas:

●    Veģetārs variants. Ja vēlaties baudīt vieglāku vai veģetāru variantu, vistas gaļu varat aizstāt ar vārītiem vai ceptiem dārzeņiem, piemēram, cukīni, brokoļiem vai papriku. Papildus varat pievienot “Bonduelle” kukurūzu vai zaļos zirnīšus, lai ēdiens būtu vēl krāsaināks.

●    Vegāns variants. Aizstājiet jogurta mērci ar olīveļļas un citronu sulas mērci, savukārt vistas gaļu – ar ceptiem turku zirņiem vai tofu. Šādi radīsiet ēdienu, kas būs lieliski piemērots vegāniem.

●    Ar jūras veltēm. Vistas gaļas vietā varat izmantot ceptas garneles vai kūpinātu lasi. Šī kombinācija būs lieliski piemērota tiem, kuri meklē ēdienu svētkiem vai gardēžu cienīgu variantu. Mērcei varat pievienot nedaudz citronu sulas vai dilles.

●    Eksotisks variants. Ja vēlaties piešķirt šiem salātiem eksotisku garšu, varat tiem pievienot svaigu ananasu, mango gabaliņus vai granātābolu sēklas.

Šīs rīsu salātu variācijas sniedz iespēju eksperimentēt un atklāt jaunas garšas. Ļaujiet vaļu fantāzijai un radiet savu unikālo kombināciju!