Veģetārās tortiljas
1/2 skārdenes Bonduelle sarkano pupiņu
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1/2 sarkanās paprikas
1 tomāts
50 ml dārzeņu buljona
1/2 čili pipara
Sāls un pipari
1 ēd. k. olīveļļas
1 ēd. k. smalki sagrieztu pētersīļu
4 tortiljas plākšņu
1/2 skārdenes Bonduelle sarkano pupiņu
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1/2 sarkanās paprikas
1 tomāts
50 ml dārzeņu buljona
1/2 čili pipara
Sāls un pipari
1 ēd. k. olīveļļas
1 ēd. k. smalki sagrieztu pētersīļu
4 tortiljas plākšņu
- Solis 1Nosusiniet kukurūzu un pupiņas.
- Solis 2Sīpolu un ķiploku nomizojiet un smalki sagrieziet.
- Solis 3Papriku un tomātu nomazgājiet un sagrieziet kubiņos.
- Solis 4Čili piparu nomazgājiet un smalki sagrieziet.
- Solis 5Uzkarsētā pannā lieciet ķiploku un sīpolu un apcepiet.
- Solis 6Pievienojiet paprikas. Visu pārlejiet ar buljonu.
- Solis 7Pievienojiet atlikušos dārzeņus un sautējiet visu 5 minūtes.
- Solis 8Iegūto masu ietiniet tortiljas plāksnē.
Dārzeņu sacepums
Citāda recepte ar kartupeļiem un dārzeņiem! Garšu bagātība un kombinēšanas iespējas patiks ikvienam. Uzticies Bonduelle!
Pikantā zupa
Meklē ātri pagatavojamas un gardas uzkodu un ēdienu recepšu idejas mājas viesībām? Šī recepte būs lieliski piemērota ballītei ar draugiem vai romantiskam vakaram ar partneri.
Čili sautējums
Sarkanās pupiņas der daudziem ēdieniem! Šoreiz Jūsu vakariņām piedāvājam īstu čili sautējumu ar pupiņām un kukurūzu. Lieliska pupiņu recepte.
Tortiljas pildījuma pagatavošana – daži noderīgi ieteikumi
Kā pasniegt tortiljas? Piešķiriet ēdienam krāsas un apkaisiet satītās tortiljas ar smalcinātiem pētersīļiem. Ja vēlaties, varat apkaisīt tortiljas ar sieru un uz dažām minūtēm ielikt cepeškrāsnī, līdz siers izkūst. Jebkuru tortilju var pasniegt ar mērcēm pēc izvēles. To klāsts ir ļoti plašs, jo piemērotas būs gan asas, gan maigas mērces. Turklāt varat izvēlēties arī veselīgāku alternatīvu – naturālo vai grieķu jogurtu.
Gatavojot ēdienu, sarkanās pupiņas ieteicams noskalot zem tekoša ūdens. Šādā veidā tiks noskalots konservēšanas šķidrums. Visus dārzeņus var sagriezt tā, kā jums ērtāk, tādēļ ēdiena garša nemainīsies. Galvenais, tos rūpīgi nomazgāt. Kaut arī liekas, ka tas ir elementāri, ir dažas būtiskas nianses. Ieteikumus, kā pareizi mazgāt dārzeņus, meklējiet šeit.
Kā pareizi satīt tortiljas?
Ikviena tortilju recepte atšķiras. Tomēr tiem, kuri vēlas baudīt tradicionālu ēdienu, pagatavoto pildījumu vajadzētu ietīt maizē (atsevišķos gadījumos pildījums un viegli apceptā maize tiek pasniegta atsevišķi). Droši vien ikviens, kurš pirmo reizi gatavo šo unikālo ēdienu, saskaras ar izaicinājumu – kā satīt tortilju, lai pildījums nekristu ārā. Tortiljas var gan satīt, gan salocīt vai vienkārši pārlocīt uz pusēm. Izvēli nereti nosaka:
pildījuma konsistence;
ēšanas veids (vai vēlaties ēst ar rokām vai, izmantojot galda piederumus).
Šīs veģetārās tortiljas receptē pildījuma masa ir nedaudz šķidrāka, jo tiek pievienots buljons. Tādēļ tortilju ieteicams salocīt tā, lai virspusē tā būtu atvērta, bet apakšpuse – slēgta. Izklājiet tortilju sev priekšā, nedaudz zemāk par vidusdaļu lieciet pagatavoto pildījumu. Vispirms virzienā uz augšpusi aizlokiet tortiljas apakšpusi, bet pēc tam virzienā uz vidu – sānus. Šādi salocītu tortilju ir viegli baudīt, jo pildījums nekritīs ārā.
Tortilju var locīt arī “kārtās”. Šis veids ir īpaši ērts, ja pārtikas produkti tiek likti atsevišķi. Novietojiet tortilju sev priekšā un veiciet vertikālu iegriezumu no maizes centra līdz apakšpusei. Domās sadaliet to četros trijstūros – divi augšpusē un divi apakšpusē. Uz katra trijstūra lieciet dažādas sastāvdaļas, piemēram, gaļu, sieru, dārzeņus un mērci. Sāciet locīšanu no iegrieztā trijstūra un turpiniet nolocīt katru trijstūri virzienā pa apli. Salocītās tortiljas formai vajadzētu atgādināt lielu trijstūri, kas veidots no četrām kārtām.
Tortilju receptes un to dažādība
Ja meklēšanas laukā ierakstījāt “tortiljas receptes” vai “tortiljas recepte”, droši vien atradāt ļoti daudz ēdiena variāciju. Lai būtu vieglāk izvēlēties recepti, iesakām ņemt vērā to, kurus pārtikas produktus vēlaties izmantot. Visbiežāk tieši tas atvieglo izvēli.
Kā jau pārliecinājāmies, tortiljas receptes ir ļoti viegli pielāgojamas, ņemot vērā individuālās vēlmes. Var pagatavot tortiljas ar vistas gaļu un gvakamoli vai meksikāņu tortiljas ar svaigiem salātiem. Katra recepte ir unikāla, taču tās visas apvieno tradicionālie meksikāņu virtuves pārtikas produkti – kukurūza un sarkanās pupiņas. Minētie pākšaugi ir ne tikai sātīgi, bet arī vērtīgi organismam.
Tortiljas iemīļos ne tikai pieaugušie, bet arī izvēlīgie mazuļi, kuriem izpatikt nav tik viegli. Nebaidieties eksperimentēt un pārsteidziet draugus, ģimenes locekļus vai viesus! Esiet gatavi doties kulināros ceļojumos uz dažādām pasaules valstīm kopā ar “Bonduelle”!