Kraukšķīgi kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu
● 80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
● 50 g piena
● 80 g fermentēta siera
● 40 sīpolu
● 60 g miltu
● eļļa (cepšanai)
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Mērcei:
● 250 g grieķu jogurta
● 10 g piparmētru
● 5 g ķiploku
● laima sula pēc garšas
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● 80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
● 50 g piena
● 80 g fermentēta siera
● 40 sīpolu
● 60 g miltu
● eļļa (cepšanai)
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Mērcei:
● 250 g grieķu jogurta
● 10 g piparmētru
● 5 g ķiploku
● laima sula pēc garšas
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- Solis 1Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem, pievieno miltus un rūpīgi sajauc. Mīklai ir jābūt krējuma konsistences. Ja mīkla ir šķidrāka, pievieno vēl nedaudz miltu, ja biezāka, – pielej vēl nedaudz piena.
- Solis 2Sasmalcina sīpolu un sarīvē sieru. Šīs sastāvdaļas pievieno mīklai, pēc tam mīklai pievieno arī kukurūzu.
- Solis 3Pannā sakarsē eļļu, tajā liek pāris ēdamkarotes mīklas un cep pankūkas no abām pusēm, līdz apbrūnē.
- Solis 4Sasmalcina ķiplokus un piparmētras, pēc tam sajauc ar jogurtu. Mērcei pēc garšas pievieno laima sulu, sāli un šķipsnu piparu.
- Solis 5Kraukšķīgie kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu ir gatavi – nogaršojiet un izbaudiet!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.