Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
20 g salātu “Iceberg”
40 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
80 g portobello sēnes
nedaudz eļļas
sāls, malti melnie pipari
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
20 g salātu “Iceberg”
40 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
80 g portobello sēnes
nedaudz eļļas
sāls, malti melnie pipari
- Solis 1Sēnes sagriež šķēlēs un apcep sakarsētā pannā nelielā daudzumā eļļas. Cep 8–10 minūtes, līdz apbrūnē. Uzkaisa sāli un piparus.
- Solis 2Grieķu jogurtu sajauc ar “chipotle” pastu.
- Solis 3Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
- Solis 4Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto ceptās portobello sēnes, sarīvētu Čedaras sieru, sasmalcinātus salātus “Iceberg”, tomātu salsu, konservētu kukurūzu, sarkanās pupiņas ar barbekjū mērci un baltās pupiņas. Pārlej ar jogurta un “chipotle” mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru un redīsiem. Gardais tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir gatavs – atliek vien baudīt!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Quesadilla meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām
Ja vēlaties pagatavot kaut ko īpašu, bet vienlaikus arī iepriecinošu, – “quesadilla” meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām būs lieliska izvēle. Šajā ēdienā ir apvienota sulīga, lēni sautēta plucināta cūkgaļa un salda, sulīga kukurūza, kas piešķir ēdienam nedaudz svaiguma. Čili pupiņas piešķir vieglu pikantumu, kas ne tikai bagātina garšu, bet arī piešķir papildu tekstūru. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj neatkārtojamu garšas harmoniju, kas acumirklī domās aizved jūs uz saulaino Meksiku.