Quesadilla meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām
80 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
80 g fermentēta siera
40 g Čedaras siera
100 g plucinātas cūkgaļas
30 g sarkanā sīpola
50 g sviesta
100 g majonēzes
30 g “chipotle” pastas
5 g ķiploku
30 g laima sulas
80 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
80 g fermentēta siera
40 g Čedaras siera
100 g plucinātas cūkgaļas
30 g sarkanā sīpola
50 g sviesta
100 g majonēzes
30 g “chipotle” pastas
5 g ķiploku
30 g laima sulas
- Solis 1Majonēzi sajauc ar “chipotle” pastu, sasmalcinātu ķiploku, laima sulu. Šo mērci ziež uz tortiljas.
- Solis 2Uz tortiljas kārto fermentēto un Čederas sieru, plucināto cūkgaļu, sīki sagrieztus sīpolus, konservēto kukurūzu un sarkanās pupiņas čili mērcē. Virsū uzkaisa nedaudz fermentētā siera, liek otru tortiljas plāceni, nedaudz piespiež, lai tortilja “salīmētos” ar pildījumu.
- Solis 3Tortilju cep no abām pusēm pannā izkausētā sviestā, līdz tā apbrūnē un siers izkūst.
- Solis 4Pagatavoto “quesadilla” sagriež trijstūros, pasniedz ar mērci. Tas arī viss, – atliek vien izbaudīt šo ēdienu ar neatkārtojamo garšu – “quesadilla” meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām.
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.