Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
50 g ananasu
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g piparmētru
10 g laima sulas
6 gab. garneles
pēc garšas laima miziņa un sula
sāls, malti melnie pipari
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
50 g ananasu
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g piparmētru
10 g laima sulas
6 gab. garneles
pēc garšas laima miziņa un sula
sāls, malti melnie pipari
nedaudz eļļas
- Solis 1Garneles marinē marinādē no laima sulas un miziņas, pievieno sāli, piparus un pielej nedaudz eļļas. Cep sakarsētā pannā 2–3 minūtes no katras puses.
- Solis 2Grieķu jogurtu sajauc ar sasmalcinātu piparmētru un laima sulu.
- Solis 3Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
- Solis 4Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto ceptās garneles, kubiņos sagrieztu ananasu, tomātu salsu, konservēto kukurūzu, sarkanās pupiņas ar čili mērci un baltās pupiņas. Pārlej ar jogurta un piparmētru mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru un redīsiem. Eksotiskais tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ir gatavs – labu apetīti!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.
Quesadilla meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām
Ja vēlaties pagatavot kaut ko īpašu, bet vienlaikus arī iepriecinošu, – “quesadilla” meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām būs lieliska izvēle. Šajā ēdienā ir apvienota sulīga, lēni sautēta plucināta cūkgaļa un salda, sulīga kukurūza, kas piešķir ēdienam nedaudz svaiguma. Čili pupiņas piešķir vieglu pikantumu, kas ne tikai bagātina garšu, bet arī piešķir papildu tekstūru. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj neatkārtojamu garšas harmoniju, kas acumirklī domās aizved jūs uz saulaino Meksiku.