Veģetārā lazanja ar pupiņām karija
200 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
200 g konservētu balto pupiņu karija mērcē “Bonduelle”
200 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
400 g konservētu smalcinātu tomātu
180 g sarkanās paprikas
150 g sīpolu
20 g ķiploku
150 g Čedaras siera
150 g fermentēta siera
15 g bazilika
10 g cukura
sāls, malti melnie pipari
eļļa
koriandrs
asie pipari
200 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
200 g konservētu balto pupiņu karija mērcē “Bonduelle”
200 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
400 g konservētu smalcinātu tomātu
180 g sarkanās paprikas
150 g sīpolu
20 g ķiploku
150 g Čedaras siera
150 g fermentēta siera
15 g bazilika
10 g cukura
sāls, malti melnie pipari
eļļa
koriandrs
asie pipari
- Solis 1Sīpolus un papriku sagriež kubiņos. Apcep sakarsētā pannā nelielā daudzumā eļļas 4–5 minūtes. Pierīvē ķiplokus un cep vēl 2–3 minūtes. Pievieno baltās un sarkanās pupiņas un kukurūzu – visu sajauc.
- Solis 2Konservētajiem tomātiem pievieno sāli, cukuru, baziliku un melnos piparus – visu sablendē. Sarīvē Čedaras un fermentēto sieru.
- Solis 3Veido lazanjas kārtas: cepamās formas pamatu ieziež ar dažām karotēm sablendēto konservēto tomātu mērces, tortiljas kārto tā, lai veidotos viena kārta. Ja nepieciešams, droši sagrieziet tortiljas tā, lai ar tām varētu pilnībā noklāt jūsu izmantoto formu. Uz tortilju kārtas liek dārzeņu un pupiņu pildījumu, pievieno dažas karotes blendēto tomātu mērces, uzkaisa sarīvēto sieru. Identiski veido nākamās kārtas. Augšējo tortilju kārtu pārlej ar blendēto tomātu mērci, bagātīgi uzkaisa sieru un liek cepties cepeškrāsnī 180 oC temperatūrā 15 minūtes.
- Solis 4Dekorē ar koriandra lapiņām un smalcinātiem asajiem pipariem. Tas arī viss, – izbaudiet jūsu pagatavoto veģetāro lazanju ar pupiņām karija mērcē un kukurūzu.
Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē
Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.
Veģetārs burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām
Kad gribas baudīt veģetāru ēdienu ar izteiksmīgu garšu, veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām var būt ideāla izvēle. Šajā receptē gaļīgā portobello sēņu tekstūra apvienojas ar maigi pikantajām čili pupiņām, radot ēdienu, kas apmierina arī visprasīgākās garšas kārpiņas. Ietīta mīkstā tortiljā, harmoniskā dārzeņu, siera un garšvielu kombinācija atklājas ikvienā kumosā. Šis veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām, kad gribas baudīt gardu, sātīgu un veģetāru ēdienu. Ļaujiet sev izbaudīt garšu harmoniju, kurā atklājas viss veģetāro sastāvdaļu potenciāls.
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.