1. >Receptes
  2. >Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē

Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē

Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
120 g gargraudu rīsu

100 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

100 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”

80 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle

60 g konservētu balto pupiņu tomātu mērcē “Bonduelle

50 g sarkano sīpolu

80 g tomātu

sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1 laims

koriandrs

sīpolloki

redīsi

60 g grieķu jogurta

20 g piparmētru

10 g laima sulas
Sastāvdaļas 2 porcijām
120 g gargraudu rīsu

100 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

100 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”

80 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle

60 g konservētu balto pupiņu tomātu mērcē “Bonduelle

50 g sarkano sīpolu

80 g tomātu

sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1 laims

koriandrs

sīpolloki

redīsi

60 g grieķu jogurta

20 g piparmētru

10 g laima sulas

Recepte pagatavota ar

Baltās pupiņas tomātu mērcē
  1. Solis 1
    Katlā ielej ūdeni, uzvāra, pēc tam ieber rīsus. Vāra 12 minūtes.
  2. Solis 2
    Tomātus un sarkanos sīpolus sagriež kubiņos. Grieķu jogurtu sajauc ar sasmalcinātu piparmētru un laima sulu.
  3. Solis 3
    Bļodās liek rīsus, virsū liek sagrieztos tomātus, sīpolus un kukurūzu, kārtojot dārzeņus pusaplī. Blakus kārto sarkanās pupiņas, baltās pupiņas tomātu mērcē un sarkanās pupiņas čili mērcē. Visu apslaka ar laima sulu un pārlej ar grieķu jogurta un piparmētru mērci. Dekorē ar koriandru, sīpollokiem un redīsiem. Veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir gatava – labu apetīti!
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Veģetārs burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām

    Kad gribas baudīt veģetāru ēdienu ar izteiksmīgu garšu, veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām var būt ideāla izvēle. Šajā receptē gaļīgā portobello sēņu tekstūra apvienojas ar maigi pikantajām čili pupiņām, radot ēdienu, kas apmierina arī visprasīgākās garšas kārpiņas. Ietīta mīkstā tortiljā, harmoniskā dārzeņu, siera un garšvielu kombinācija atklājas ikvienā kumosā. Šis veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām, kad gribas baudīt gardu, sātīgu un veģetāru ēdienu. Ļaujiet sev izbaudīt garšu harmoniju, kurā atklājas viss veģetāro sastāvdaļu potenciāls.

  • Veģetārā lazanja ar pupiņām karija

    Kad gribas nobaudīt kaut ko neierastu un pārsteigt savas garšas kārpiņas, veģetārā lazanja ar pupiņām karija mērcē un kukurūzu ir lieliska izvēle. Šajā ēdienā ir apvienota klasiskā itāliešu lazanjas struktūra un eksotikas garšvielas, kas piešķir ēdienam unikālu raksturu. Sulīgās pupiņas un saldā kukurūza kopā ar aromātisko karija mērci rada bagātīgu garšas un tekstūras kombināciju, kas ikvienu kumosu pārvērš patiesā baudā. Šis ir ēdiens, kas parāda, ka augu izcelsmes sastāvdaļas var būt ne tikai sātīgas, bet arī tādas, kas ļauj izpausties radošumam, rada jaunu skatījumu uz tradicionālo ēdienu. Pagatavojiet šo veģetāro lazanju ar pupiņām karija mērcē un kukurūzu, ja vēlaties pārsteigt viesus vai vienkārši izbaudīt interesantu un neierastu ēdienu kopā ar ģimeni.

  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.