Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle”
50 g gvakamoles
50 g tomātu salsas
30 g Čedaras siera
sīpolloki
koriandrs
asā paprika
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
400 g cūkgaļas filejas
pēc garšas sāls, paprika, asā paprika, koriandrs, raudene, kumīns, sīpolu un ķiploku pulveris
1 apelsīns
1 laims
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle”
50 g gvakamoles
50 g tomātu salsas
30 g Čedaras siera
sīpolloki
koriandrs
asā paprika
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
400 g cūkgaļas filejas
pēc garšas sāls, paprika, asā paprika, koriandrs, raudene, kumīns, sīpolu un ķiploku pulveris
1 apelsīns
1 laims
- Solis 1Cūkgaļas fileju ierīvē ar garšvielu maisījumu. Ierīvēto gaļu ietin folijā un liek cepamajā traukā. Cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā aptuveni 60 minūtes.
- Solis 2Gaļu izņem no cepeškrāsns un, izmantojot divas dakšas, saplūkā nelielos gabaliņos. Pēc tam bagātīgi pārlej ar apelsīnu un laima sulu.
- Solis 3Grieķu jogurtu sajauc ar “chipotle” pastu.
- Solis 4Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
- Solis 5Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto plucināto cūkgaļu, Čedaras sieru, gvakamoli, tomātu salsu, konservēto kukurūzu un sarkanās pupiņas. Pārlej ar jogurta un “chipotle” mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru, aso papriku.
- Solis 6Lūk, tas arī viss – tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu ir gatavs. Atliek vien baudīt!
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.
Quesadilla meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām
Ja vēlaties pagatavot kaut ko īpašu, bet vienlaikus arī iepriecinošu, – “quesadilla” meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, kukurūzu un čili pupiņām būs lieliska izvēle. Šajā ēdienā ir apvienota sulīga, lēni sautēta plucināta cūkgaļa un salda, sulīga kukurūza, kas piešķir ēdienam nedaudz svaiguma. Čili pupiņas piešķir vieglu pikantumu, kas ne tikai bagātina garšu, bet arī piešķir papildu tekstūru. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj neatkārtojamu garšas harmoniju, kas acumirklī domās aizved jūs uz saulaino Meksiku.