Melnsakne ir kurvjziežu (Asteraceae) dzimtas augs. Tā ir cēlusies no Āzijas dienvidiem un Vidusāzijas. Tā satur nātriju, kāliju, magniju, kalciju, dzelzi, fosforu, hloru, karotīnu un E, B1, B2, C un PP vitamīnu. Melnsakne Latvijā vēl nav ikdienas uzturā iecienīta, bet ļoti derīga mūsu organismam.
Pēc garšas melnsakne atgādina sparģeļus, tikai ir nedaudz maigāka. Pirms melnsaknes lietošanas ļoti svarīgi to nomazgāt un nomizot (ieteicams lietot gumijas cimdus, jo mizas sula visu nokrāso sarkanu). Ēdamās auga daļas ir saknes un lapas. Melnsakne – lielisks augs saldēšanai vai konservēšanai kārbās, jo tā saglabājas tās uzturvērtība. Lai melnsaknes saglabātu ilgāk, liec tās papīra maisiņā un glabā ledusskapja apakšā.