Melnsakne ir kurvjziežu (Asteraceae) dzimtas augs. Tā ir cēlusies no Āzijas dienvidiem un Vidusāzijas. Tā satur nātriju, kāliju, magniju, kalciju, dzelzi, fosforu, hloru, karotīnu un E, B1, B2, C un PP vitamīnu. Melnsakne Latvijā vēl nav ikdienas uzturā iecienīta, bet ļoti derīga mūsu organismam.

Melnsakne – brīnišķīgs augs tavai ikdienai

Pēc garšas melnsakne atgādina sparģeļus, tikai ir nedaudz maigāka. Pirms melnsaknes lietošanas ļoti svarīgi to nomazgāt un nomizot (ieteicams lietot gumijas cimdus, jo mizas sula visu nokrāso sarkanu). Ēdamās auga daļas ir saknes un lapas. Melnsakne – lielisks augs saldēšanai vai konservēšanai kārbās, jo tā saglabājas tās uzturvērtība. Lai melnsaknes saglabātu ilgāk, liec tās papīra maisiņā un glabā ledusskapja apakšā.

Mūsu receptes

Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Falafeli ar jogurta mērci

  • Turku zirņu bumbiņas

    Šīs turku zirņu bumbiņas ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojamas. Tās var pasniegt gan kā uzkodu, gan arī kā vienu no ēdieniem uz jūsu Ziemassvētku galda!

  • “Cereali” ar sēnēm un Parmezāna sieru

Vairāk recepšu