Sīpols pie mums no Centrālāzijas ienāca jau viduslaikos. Jau tad to ēda ne tikai garšas, bet arī uzturvērtības dēļ. Sīpols satur daudz antioksidantu, maz tauku, tas satur veselībai nepieciešamos mikroelementus (selēns, mangāns, kālijs, fosfors). Šis dārzenis uzlabo gremošanas sistēmas, īpaši aknu, darbību, bet ar savu garšu sīpols maģiski bagātina mūsu ēdienus. Sīpoli ir lēti un tos var iegādāties it visur.
Gadalaikiem mainoties, parādās visdažādākie sīpolu veidi: mazi, balti sīpoliņi, sīpolloki, sarkanie sīpoli vai tradicionālie lielie, baltie sīpoli. Tie visi ir dažādi, bet lieliski iederas mūsu ēdienu klāstā. Lai ilgāk saglabātu sīpolus, vislabāk tos turēt ledusskapī (ne ilgāk par 10 dienām), bet glabāt ieteicams pagrabā vai sausā un tumšā vietā.
Ieteikums: vienmēr izvēlies svaigus sīpolus, nevis pagrabā glabātos. Tajos ir vairāk mūsu organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu.