Zirnīšus izvēlieties zaļās, gludās un spīdīgās pākstīs. Tie lieliski rāda, kādi būs zirnīši, jāzina arī, ka pākšu svars atbilst apmēram pusei no zirnīšu svara: 500 g pākšu atbilst 250 g zaļo zirnīšu. Lai zirņus nomazgātu, vislabāk ir bērt tos traukā un pārliet ar ūdeni. Lai zirnīši saglabātos pēc iespējas ilgāk: sasaldē vai konservē tos – ievieto glāzē kopā ar lauru lapām, pievieno ⅔ glāzes sālsūdens un karsē 45 minūtes.
Zirnīšu pagatavošana ir pavisam vienkārša! Vāri tos verdošā ūdenī ar šķipsniņu sāls, tvaicē 15 minūtes (vai mazāk) vai 5 minūtes gatavo mikroviļņu krāsnī. Vari tos cept uz pannas uz mazas uguns, pievienojot eļļu, sasmalcinātus sīpolus, burkānus un bekonu. Zirnīšus visu gadu var nopirkt saldētus vai konservētus – ēdienos tie lieliski aizstāj svaigos. Ja steidzies vai nevēlies gatavojot pavadīt ilgu laiku, vari izmēģināt mūsu konservēto zirnīšu un burkānu maisījumu, kura pagatavošanai pietiks ar dažām minūtēm. Neaizmirsti izmēģināt arī klasisku sautējuma recepti - zirnīši ar burkāniem.