Informācija pa tālruni: +370 61170170

Griķu kotletes ar zirņu biezeni tomātu mērcē


  • Daudzums: 2 porcijas
  • Kalorijas: 351 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošanas metode
  1. Samaisiet abu veidu pārslas ar kviešu miltiem, aplejiet ar 200 ml ūdens un paturiet 20 minūtes, lai uzbriest. Atsaldējiet zirnīšus.
  2. Katru atsevišķi apcepiet smalki sagrieztu burkānu un sīpolu.
  3. Savienojiet visas iepriekšminētās sastāvdaļas (izņemot zirnīšus), lai izveidojas kotlešu masa. Veidojiet kotletes un apcepiet uz sakarsētas pannas eļļā, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
  4. Nomizojiet kartupeļus, sagrieziet nelielos gabaliņos. Vāriet 10 minūtes, tad pievienojiet zirnīšus un turpiniet vārīt, līdz dārzeņi ir gatavi. Nolejiet gandrīz visu šķidrumu (atstājiet tik, cik vajadzēs biezenim), pievienojiet sāli.
  5. Blenderī sasmalciniet tomātus, baziliku, pievienojiet cukuru, sāli un piparus. Sautējiet 5-10 minūtes.
  6. Šķīvī servējiet biezeni, kotletes, pārlejiet ar tomātu mērci un dekorējiet ar oregano zariņiem.
Ieteikumi

Lai kotlešu masa neliptu pie rokām, periodiski tā saslapiniet. 

Sastāvdaļas
Griķu parslas 50 g
Auzu pārslas 50 g
Kviešu milti 20 g
Burkāns 1 gab.
Sīpols 1 gab.
Zirnīši, 400g 1/2 iepakojuma
Kartupeļi 2 gab.
Tomāti bez mizas savā sulā 1 kārba
Olīveļļa 3 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Cukurs pēc garšas
Oregano 2 zariņi
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES