Informācija pa tālruni: +370 61170170

Polentas un brokoļu sacepums ar saulē kaltētiem tomātiem


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 130 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošanas metode
  1. Vāriet polentu ūdenī, kam ir pievienots sāls, līdz tā ir gatava.
  2. Pagatavojiet mērci: sakapājiet ķiploku, pievienojiet olīveļļu.
  3. Ar cepampapīru pārklātā cepampannā plāna kārtā lieciet polentu. Atstājiet to uz kādu brīdi istabas temperatūrā, lai putras virskārta apžūst.
  4. Brokoļus 5 minūtes vāriet sālītā ūdenī. Nokāsiet tos caurdurī un aplejiet ar aukstu ūdeni, tā brokoļi saglabā savu košo krāsu.
  5. Uz polentas kārtojiet brokoļus un saulē kaltētos tomātus, aplejiet ar mērci.
  6. Cepiet 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
Ieteikumi

Polenta var būt pagatavota gan no baltiem, gan no dzeltenajiem miltiem, bet dzeltenos lieto biežāk. Izvēlieties pēc iespējas rupjāka maluma kukurūzas miltus, lai ēdiens būtu vērtīgāks. No smalkākiem miltiem putra būs maigāka, ar krēmveidīgu tekstūru. 

Sastāvdaļas
Brokoļi, 400g 1/2 iepakojuma
Polenta 200 g
Saulē kaltēti tomāti 100 g
Ķiploki 1 daiviņa
Olīveļļa 2 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES