Informācija pa tālruni: +370 61170170

Zaļo zirnīšu uzpūtenis ar sparģeļiem un estragonu


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 78 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 210 min.
Pagatavošanas metode
  1. Sparģeļus sagrieziet nelielos gabaliņos, novāriet kopā ar zirnīšiem, līdz tie ir mīksti.  6 ēdamkarotes zirnīšu atlieciet dekorēšanai, pārējos dārzeņus sasmalciniet blenderī.
  2. Želatīnu iemērciet citrona sulā uz 5 minūtēm. Tad karstā ūdens peldē uzsildiet, līdz želatīns izkūst. Neuzvāriet!
  3. Sīki sakapātu estragonu un želatīnu pievienojiet dārzeņu biezenim, pievienojiet arī sāli un rūpīgi samaisiet.
  4. Masu salieciet formiņās un novietojiet ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
  5. Pasniedziet uzpūteni, neizņemot no formiņām, dekorējiet ar zaļajiem zirnīšiem un estragona zariņiem. 
Ieteikumi


Ļoti svarīgi ir izvēlēties svaigus sparģeļus. Svaigem sparģeļiem kātiņi ir gludi, spīdīgi. Ja tos paberzē vienu pret otru, tie "čīkst". Tie nelokas, bet lūst. Lapiņas sparģeļa galotnē stingri turas viena pie otras.

Sastāvdaļas
Zirnīši, 400g 1 iepakojums
Sparģeļi 300 g
Želatīns 18 g
Citrona sula 75 ml
Estragons 2 zariņi
Sāls pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES